Tuinonderhoud

Uw tuin het hele jaar door mooi en fris houden vergt onderhoud en tijd. Maar een frisse tuin zorgt ook voor veel geluk. Hoe je moet snoeien, planten en bewateren kun je hier leren.

Wanneer begint u?

 

Denk na over onderhoud bij de aanleg

Bij het aanleggen van de tuin kan bijvoorbeeld vast een bewateringssysteem aangelegd worden. Ook kan de stroom voor het lichtplan vast getrokken worden.

Veel of weinig tijd?

Kiest u voor een tuin die veel onderhoud nodig heeft of juist niet. Ook als u weinig tijd hebt kunt u een prachtige tuin aanleggen. vermijd dan bijvoorbeeld eenjarige planten of planten die een paaltje nodig hebben. Maar kies bijvoorbeeld voor planten in potten.

Snoeien, wieden, planten

 Het zijn de meest voorkomende taken in de tuin. Ook zijn het de belangrijkste taken in de tuin. Kunt u zelf niet overal bij of heeft u er geen zin in kunt u hier een hovenier voor laten komen

 

 

Tip: Volg de zon. Het verkeerd inschatten van het zonlicht is een veel voorkomende valkuil. De meeste eetbare planten hebben minstens 6 uur zon per dag nodig.

Een hovenier of tuinarchitect

Een hovenier of tuinarchitect kunnen je helpen om jouw unieke tuin aan te leggen, die in elke behoefte voorziet.

Zie je door de bomen het bos niet meer, of overleven je planten de winter niet? Laat je dan adviseren door een gespecialiseerde hovenier of een tuinarchitect.